Uključite pećnicu da se grije na najvišoj temperaturi
U posudu stavite oguljen na komade nasjeckan krumpir, očišćenu cvjetaču i 2 režnja češnjaka. Dodajte vode i soli te kuhajte 25 minuta
Dok se krumpir i cvjetača kuhaju. Nasjeckajte patličaj na komadiće veličine cca 4cmx4cm
Patlidžan pržite na maslinovom ulju na visokoj temperaturi u velikoj tavi dok ne dobije zlatnu boju i omekša. zatim ga izvadite na tanju i odložite sa strane
Nasjeckajte preostali češnjak na sitno, dodajte u tavu gdje ste pekli patlidžan i pržite 30 sekundi dok se ne razvije miris češnjaka u tavi
Potom dodajte nasjeckane rajčice iz konzerve te slanutak i leću koju ste prethodno ocijedili
Dodajte ribanu koricu limuna, kumin, kurkumu, slatku papriku, chili i korijander , promješate, dodajte 125ml vode i pustite da se smjesa kuha na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne cca 10 minuta ( Povremeno promiješajte smjesu).
Ocijedite krumpir i cvjetaču, vratite ih u lonac, dodajte pola limunovog soka i 125 gr kiselog vrhnja te napravite od toga pire.
Ostavite pire da se ohladi.
U smjesu rajčice, slanutka i leće umiješajte patlidžan. Skinite smjesu s vatre
Uzmite tepsiju, namastite je maslinovim uljem i izlite smjesu rajčice, slanutka, leće i patlidžana
Na to dodajte pire od cvjetače i krumpira
Stavite sve skupa u pećnicu da se zapeče na najvišoj rešetci dok ne dobije zlatnu koricu (cca 10 minuta)
Poslužite toplo