Teletina u umaku

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Teletina u umaku
Teletina u umaku
Teletina u umaku
Teletina u umaku
Teletina u umaku
Teletina u umaku
Teletina u umaku
Teletina u umaku
Teletina u umaku
Teletina u umaku

Sastojci

Broj porcija
4
2 kapule (crveni luk)
600 g teletine
Sol
Papar
Oštro brašno
Suncokretovo ulje
1 dcl bijelog vina
500 g pasirane rajčice
Povrtni temeljac
Nasjeckani peršin

Priprema

Teletinu narezati na kockice, posoliti i popapriti. Uvaljat je u oštro brašno.
U lonac staviti suncokretovo ulje da pokrije dno i zagrijati na srednjoj temperaturi. Kad se ulje zagrije dodati nasjeckanu kapulu. Dodati malo soli da kapula bolje omekša. Kad onekša, dodati teletinu. Povremeno miješati dok meso sa svih strana dobije boju (10ak minuta).
Dodati decilitar bijelog vina. Miješati dok alkohol ispari (oko 5 minuta).
Dodati pasiranu rajčicu.
Dodati dio povrtnog temeljca. Kuhati oko sat vremena dok meso omekša. Povremeno promiješati i dodati još temeljca ako je potrebno.
Na samom kraju dodati nasjeckani peršin. Promiješati i maknuti s ploče za kuhanje.
Video recept:https://youtu.be/YgtNa7YFZLE