Juneći šnicli ala pašticada

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 55min
KompliciranostTežina
Cijena
Juneći šnicli ala pašticada
Juneći šnicli ala pašticada
Juneći šnicli ala pašticada
Juneći šnicli ala pašticada
Juneći šnicli ala pašticada
Juneći šnicli ala pašticada
Juneći šnicli ala pašticada
Juneći šnicli ala pašticada
Juneći šnicli ala pašticada
Juneći šnicli ala pašticada - lažna pašticada

Sastojci

Broj porcija
4
600 g junećih šnicli
Oštro brašno
2 kapule (crveni luk)
1 mrkva
2 češnja češnjaka
1 dcl crnog vina
Pasirana rajčica
Pekmez od šljiva ( ili suhe šljive)
Sol
Papar
Vegeta
Peršin

Priprema

Šnicle lagano istuć s batom za meso. Posolite šnicle i s jedne strane ih uvaljati u brašno.
U tavu dodati suncokretovo ulje i zagrijati na srednjoj temperaturi. Lagano popržiti šnicle s obe strane i izvaditi ih na tanjur.
Ulje iz tave preliti u lonac. Dodati nasjeckanu kapulu i malo soli da povrće bolje omekša. Dodati naribanu mrkvu i lagano dinstati dok ne omekša. Na samom kraju dodati usitnjeni češnjak.
Dodati 1 decilitar crnog vina. Miješati dok alkohol ne ispari (oko 5 minuta).
Šnixle vratiti u lonac i dodati temeljac da prekrije meso. Ostaviti da kuha oko pola sata.
Dodati pasiranu rajčicu i 2 ģlice pekmeza od šljiva (ili suhe šljive), sol, papar i vegetu. Sve promiješati i ostaviti da kuha još sat vremena.
Na samom kraju dodati sitno nasjeckani peršin.
Video recept:
https://youtu.be/pqn3QB_B8tU