Priprema
Šnicle lagano istuć s batom za meso. Posolite šnicle i s jedne strane ih uvaljati u brašno.
U tavu dodati suncokretovo ulje i zagrijati na srednjoj temperaturi. Lagano popržiti šnicle s obe strane i izvaditi ih na tanjur.
Ulje iz tave preliti u lonac. Dodati nasjeckanu kapulu i malo soli da povrće bolje omekša. Dodati naribanu mrkvu i lagano dinstati dok ne omekša. Na samom kraju dodati usitnjeni češnjak.
Dodati 1 decilitar crnog vina. Miješati dok alkohol ne ispari (oko 5 minuta).
Šnixle vratiti u lonac i dodati temeljac da prekrije meso. Ostaviti da kuha oko pola sata.
Dodati pasiranu rajčicu i 2 ģlice pekmeza od šljiva (ili suhe šljive), sol, papar i vegetu. Sve promiješati i ostaviti da kuha još sat vremena.
Na samom kraju dodati sitno nasjeckani peršin.
https://youtu.be/pqn3QB_B8tU