Ako želite, šunku možete prvo malo prokuhati – u vodu samo dodajte luk, češnjak i papar u zrnu. Ne morate ju u potpunosti skuhati, dovoljno je da bude napola skuhana. Nemojte ju odmah cijediti, ostavite ju u vodi da se ohladi, zatim ju ocijedite i prosušite.
Napravite tijesto tako da prvo sjedinite brašno i sol te u toj smjesi napravite udubinu. U drugoj posudi sjedinite kvasac, šećer i mlijeko, zatim prelijte u udubinu koju ste napravili u brašnu. Prekrijte i ostavite 10-ak minuta da kvasac proradi i naraste.
Nakon što je prošlo 10 minuta, u udubinu dodajte rastopljeni maslac i pomalo dolijevajte vodu, istovremeno miješajući kuhačom, nakon čega ćete ručno umijesiti mekano tijesto. Gotovo tijesto ostavite 30 minuta na toplom kako bi naraslo.
Tijesto malo premijesite, zatim ga razvaljajte na kvadrat ili pravokutnik koji bi vam trebao biti dovoljno velik kako biste njime mogli zamotati šunku. Šunku stavite na tijesto i sa svih strana ju njime omotajte. Kako biste spojene dijelove bolje zalijepili, prvo ih malo premažite vodom, zatim lijepite. Ostavite tijesto još malo da naraste – ovaj put 20 minuta.
Dok čekate da tijesto naraste, u pećnicu ubacite vatrostalnu ili gusanu posudu s poklopcem te ju zagrijte na maksimum. Nakon što je tijesto naraslo, posudu koju ćete koristiti pažljivo izvadite iz pećnice te u nju dodajte tijesto sa šunkom. Poklopite i pecite u zagrijanoj pećnici 40 do 50 minuta.
Izvadite iz pećnice, otklopite i tijesto premažite vodom, smanjite temperaturu pećnice na 200 stupnjeva, zatim otklopljeno vratite u pećnicu i pecite još 15 do 20 minuta. Svakih 5 do 7 minuta ćete ponoviti premazivanje vodom.
Izvadite iz pećnice i ostavite 15-ak minuta da se malo hladi u posudi, zatim izvadite iz posude i ostavite na rešetki da se do kraja ohladi.