Bečka vruća čokolada

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Bečka vruća čokolada by freepik freepik

Zagrijte se umirujućom šalicom bečke vruće čokolade pripremljene prema tradicionalnom receptu.

Sastojci

Broj porcija
2
180 gnasjeckane čokolade s minimalno 60% udjela kakaa
300 mlmlijeka
1žumanjak
šlag, za dekoraciju

Priprema

1Zagrijte mlijeko i čokoladu

Nasjeckate čokoladu i stavite je u lonac s mlijekom. Smjesu zagrijte na srednje jakoj vatri uz često miješanje, dok se na površini ne počnu stvarati mali mjehurići.


Pazite da mlijeko ne prokuha i ne zagori i nastavite miješati kako čokolada ne bi ostala koncentrirana na dnu posude.


2Miješajte pjenjačom

Nakon što se mlijeko zagrijalo i čokolada otopila, smanjite vatru i kuhajte još 3 minute uz stalno miješanje pjenjačom, kako bi se stvorila pjena. Ako želite da vaša vruća čokolada bude slađa, u ovom trenutku je možete zasladiti.


Zatim maknite lonac s vatre i ostavite da se na nekoliko minuta ohladi.


3Dodajte žumanjak

U maloj posudi umutite žumanjak zajedno s par žlica vruće čokoladne smjese, kako bi se žumanjak temperirao.


Smjesu sa žumanjakom umiješajte u lonac s ostatkom vruće čokolade, lonac vratite na vatru i uz stalno miješanje pjenjačom pustite da zakuha. Pazite da vam smjesa ne prokuha jer će se žumanjak zgrušati.


4Poslužite

Kada je vruća čokolada gotova, podijelite je u 2 šalice i ukrasite šlagom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.