Nasjeckate čokoladu i stavite je u lonac s mlijekom. Smjesu zagrijte na srednje jakoj vatri uz često miješanje, dok se na površini ne počnu stvarati mali mjehurići.
Pazite da mlijeko ne prokuha i ne zagori i nastavite miješati kako čokolada ne bi ostala koncentrirana na dnu posude.
Nakon što se mlijeko zagrijalo i čokolada otopila, smanjite vatru i kuhajte još 3 minute uz stalno miješanje pjenjačom, kako bi se stvorila pjena. Ako želite da vaša vruća čokolada bude slađa, u ovom trenutku je možete zasladiti.
Zatim maknite lonac s vatre i ostavite da se na nekoliko minuta ohladi.
U maloj posudi umutite žumanjak zajedno s par žlica vruće čokoladne smjese, kako bi se žumanjak temperirao.
Smjesu sa žumanjakom umiješajte u lonac s ostatkom vruće čokolade, lonac vratite na vatru i uz stalno miješanje pjenjačom pustite da zakuha. Pazite da vam smjesa ne prokuha jer će se žumanjak zgrušati.
Kada je vruća čokolada gotova, podijelite je u 2 šalice i ukrasite šlagom.