Hrskavi slanutak

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Hrskavi slanutak
Hrskavi slanutak

Ukoliko želite promijeniti svoje svakodnevne grickalice za zdraviju varijantu, svakako isprobajte ovaj recept za hrskavi slanutak.

Sastojci

Broj porcija
6
300 gslanutka iz konzerve
1 žlicamaslinovog ulja
½ žličicesoli (koristila sam himalajsku sol)
½ žličicečešnjaka u prahu
½ žličiceorigana
½ žličiceslatke mljevene paprike
¼ žličicekajenskog papra

Priprema

1Stavite grijati pećnicu

Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva.


2Procijedite slanutak

Slanutak procijedite i dobro operite pod hladnom vodom. Osušite ga krpom, a potom prebacite u posudu.


3Pomiješajte sve sastojke

U posudu sa slanutkom je potrebno dodati maslinovo ulje, sol, kajenski papar, dimljenu papriku, origano i češnjak u prahu.


Sve skupa promiješajte pa prebacite slanutak na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


4Ispecite u pećnici

Slanutak pecite u pećnici otprilike 30 minuta. Dobar tek!