Za početak razmrvite kvasac i stavite dizati s malo mlake vode i malo šećera.
U posudi pripremite sve ostale sastojke, brašno, sol, ulje, mlijeko, te dodajte dignuti kvasac.
Sve zajedno dobro promiješajte i zamijesite tijesto ( po potrebi dodajte još malo brašna).
Tijesto ostavite dizati nekih pola sata.
Kada vidite da se tijesto diglo, malo ga premijesite i podijelite na dva jednaka dijela.
Svaki dio razvaljajte za sebe (prvo jedan pa drugi) te režite na kvadrate.
Kvadrate punite šunkom (ili vratinom) i sirom (listići).
Kvadrate preklopite te dobro zatvorite.
Kad ste završili s prvim dijelom tijesta, isto napravite i s drugim te polako počinjete peći lepinjice.
Pržite u dubokom ulju u većoj tavi 1-2 minute sa svake strane.
Lepinje stavljajte na veliki tanjur na koji ste stavili kuhinjski papir (ručnik) da upije višak masti.