Punjene lepinje

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjene lepinje

Ovaj recept podsjeća me na studentske dane. Cimerica i ja pripremale bi ovaj recept kad bi nam netko dolazio u goste (prvenstveno za svoje dečke) i naravno svi su uvijek bili oduševljeni.

Sastojci

Broj porcija
25

Tijesto

500 gglatkog brašna
300 mlmlijeka
100 mlulja
1 žličicasoli
1kocka svježeg kvasca
1 žličicašećera za dizanje kvasca
100 mltople vode za dizanje kvasca

Punjenje

300 gkuhane šunke
200 gsira (mi smo tad stavljale onaj u listićima)

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Za početak razmrvite kvasac i stavite dizati s malo mlake vode i malo šećera.


U posudi pripremite sve ostale sastojke, brašno, sol, ulje, mlijeko, te dodajte dignuti kvasac.


Sve zajedno dobro promiješajte i zamijesite tijesto ( po potrebi dodajte još malo brašna).


Tijesto ostavite dizati nekih pola sata.


2 Oblikujte lepinje

Kada vidite da se tijesto diglo, malo ga premijesite i podijelite na dva jednaka dijela.


Svaki dio razvaljajte za sebe (prvo jedan pa drugi) te režite na kvadrate.


Kvadrate punite šunkom (ili vratinom) i sirom (listići).


Kvadrate preklopite te dobro zatvorite.


Kad ste završili s prvim dijelom tijesta, isto napravite i s drugim te polako počinjete peći lepinjice.


3 Pržite

Pržite u dubokom ulju u većoj tavi 1-2 minute sa svake strane.


Lepinje stavljajte na veliki tanjur na koji ste stavili kuhinjski papir (ručnik) da upije višak masti.