Domaći hrskavi pomfrit

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći hrskavi pomfrit by Shutterstock Shutterstock

Otkrijte tajnu kako pripremiti najbolji i najhrskaviji domaći pomfrit! Najbitnije je iz krumpira ukloniti škrob i vlagu a to ćete postići duplim prženjem.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgkrumpira
sol

Priprema

1Narežite krumpir

Krumpir ogulite i narežite na debljinu otprilike 1 cm, pazeći da svi budu iste debljine kako bi se ravnomjerno ispekli.


2Namočite ih

Narezani krumpir namočite u hladnoj vodi, minimalno jedan sat prije pečenja, a najbolje preko noći. Što ćete dulje namakati krumpir biti će hrskaviji jer će namakanjem izgubiti škrob.


3Osušite ih

Krumpire zatim dva puta isperite hladnom vodom i dobro posušite čistom kuhinjskom krpom.


4Zagrijte ulje

Zagrijte ulje do 150 stupnjeva, dodajte manju količinu krumpirića i pržite ih 5-6 minuta. Šupljikavom žlicom ih izvadite na kuhinjski ubrus.


5Povećajte temperaturu

Ulje zagrijte na 200 stupnjeva, ubacite već pržene krumpiriće na dodatnih 5 minuta, dok ne porumene. Pečene krumpiriće izvadite na kuhinjski ubrus kako bi upio višak ulja.



6Poslužite

Gotove, vruće krumpiriće posolite i poslužite uz najdraži umak, a jedan od boljih nam je OVAJ.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.