Krumpir ogulite i narežite na debljinu otprilike 1 cm, pazeći da svi budu iste debljine kako bi se ravnomjerno ispekli.
Narezani krumpir namočite u hladnoj vodi, minimalno jedan sat prije pečenja, a najbolje preko noći. Što ćete dulje namakati krumpir biti će hrskaviji jer će namakanjem izgubiti škrob.
Krumpire zatim dva puta isperite hladnom vodom i dobro posušite čistom kuhinjskom krpom.
Zagrijte ulje do 150 stupnjeva, dodajte manju količinu krumpirića i pržite ih 5-6 minuta. Šupljikavom žlicom ih izvadite na kuhinjski ubrus.
Ulje zagrijte na 200 stupnjeva, ubacite već pržene krumpiriće na dodatnih 5 minuta, dok ne porumene. Pečene krumpiriće izvadite na kuhinjski ubrus kako bi upio višak ulja.
Gotove, vruće krumpiriće posolite i poslužite uz najdraži umak, a jedan od boljih nam je OVAJ.