Paradajz čorba

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Paradajz čorba by Shutterstock Shutterstock

Recept iz JNA.

Sastojci

Broj porcija
1
50 gsvježe rajčice
5 gbrašna
10 gmrkve
10 gcrvenog luka
5 gmasti
0,2 gpaprike u prahu
0,1 gcrnog papra
2 gcelerovog lista i korijena
2 gperšinovog lista i korijena
1 gšećera
sol
riža ili sitna tjestenina za dodatak
Napomena: Normativom je predviđeno oko 300 ml čorbe.

Priprema

1 Dinstajte povrće

Očišćen i sitno nasjeckani luk, peršin i korijen celera i mrkvu dodajte na zagrijanu masnoću i malo prodinstajte.


Prelijte vodom i kuhajte dok korjenasto povrće omekša, dodajte papriku u prahu i zapršku i pustite da prokuha.


2 Skuhajte juhu

Zatim dodajte dodatak za čorbu i svježu rajčicu, narezanu na kocke. Sve zajedno kuhajte još 15 - 20 minuta.


Na kraju, po potrebi, dosolite. Maknite sa štednjaka, popaprite, dodajte sitno isjeckan peršinov i celerov list, ako treba dodajte malo šećera, lagano promiješajte.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi