Najmekše hrenovke u tijestu

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Najmekše hrenovke u tijestu by Shutterstock Shutterstock

Iako ima sto recepata, ove su hrenovke najmekše koje smo probali. Samo budite nježni prema tijestu i isplatit će se.

Sastojci

Broj porcija
16
16hrenovki
500 gglatkog brašna
1 kockasvježeg kvasca
2 žličicešećera
200 mltoplog mlijeka
200 mljogurta
1 žličicasoli
10 žlicaulja

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U toplo mlijeko stavite kvasac, šećer, 2 žličice brašna pa ostavite 5 minuta da se zapjeni.


Zatim dodati jogurt, sol, ulje i sipajte brašno dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite 30 minuta na toplom da se diže.


2 Oblikujte

Podijelite tijesto na osam dijelova, pa opet svaki dio na dva. Ukupno neka bude 16 loptica.


Pobrašnite površinu i razvaljajte u pravokutnike. Na svaki stavite hrenovku, a kraj zarežite da nastane ova "mreža". Naravno, nije obavezno. Zarolajte.


3 Pecite

Pecite na 250 stupnjeva dok ne porumene. Pečene uz pomoć kuhinjskog kista premažite uljem.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.