Jogurt kiflice sa starterom

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Jogurt kiflice sa starterom by Vanja Vukadinović Vanja Vukadinović
Jogurt kiflice sa starterom by Vanja Vukadinović Vanja Vukadinović
Jogurt kiflice sa starterom by Vanja Vukadinović Vanja Vukadinović
Jogurt kiflice sa starterom by Vanja Vukadinović Vanja Vukadinović
Jogurt kiflice sa starterom by Vanja Vukadinović Vanja Vukadinović
Jogurt kiflice sa starterom by Vanja Vukadinović Vanja Vukadinović

"Jogurt kiflice s domaćim kvascem po receptu @321mijesi. Jučer sam ih umijesila i tijesto je noćilo u hladnjaku. Danas sam ih oblikovala i dizale su se par sati. Sada sam ih ispekla. Prekrasno mirišu", piše naša čitateljica Vanja Vukadinović iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
16
350 gbrašna za dizana tijesta
130 gjogurta
100 gmlijeka
1jaje
80 gčvrstog startera
25 gmekanog maslaca
1 žličicasoli
1 žličicameda

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Umijesite sve osim maslaca. Mijesite dugo dok tijeste ne postane elastično pa pomalo umijesite maslac.


Trebat će nekih 10 minuta pa to radite mikserom. Pokrijte zdjelu i ostavite da se diže.


"Ja sam ga nakon 3 sata stavila u hladnjak", napominje Vanja.


2 Oblikujte

Idućeg dana razvaljajte tijesto u krug i izrežite trokute (kod nje je bilo 16 komada), oblikujte kiflice i opet prekrijte.


3 Pecite

Kada se udvostruče, pecite na 230 stupnjeva oko 15 minuta.


"Ja sam ih prije pečenja premazala jogurtom i posula sezamom", dodaje.

Gorski kotao
Gorski kotao
Moje ime je Valentina no svi me znaju po nadimku Vanja. Živim u Vrbovskom u Gorskom kotaru, učiteljica sam. Bavim se fotografijom, uređenjem vrta, uzgojem povrća, izradom pekmeza, namaza, likera, sirupa i zimnice. Kuhanje je ljubav, hrana je ono što volim, a naročito kad je spremljena za drage ljude! Recepte skupljam sa svih strana, internet, prijateljice, mama, bakine stare bilježnice... Volim kuhati za obiteljska okupljanja i prijatelje. Kada Gorski kotar zazeleni, vrt postaje mjesto i okupljanja i kuhanja.Volim "starinska" jela, ona koja su othranila generacije. Volim jela koja idu uz tradiciju proslava. Kolači su mi posebna strast jer dok ih pečem, cijela kuća miriši.