Kukuruzno brašno pofurite s 200 g kipuće vode. Dobro izmiješajte da dobijete žitku, skoro tekuću smjesu.
Kada se ohladi, smjesu s kukuruznim brašnom dodajte ostatku brašna, promiješajte i dodajte ostalih 200 g (hladne) vode. Napravite autolizu od barem sat vremena.
Nakon autolize dodajte starter i radite sve kako i inače radite kad mijesite sourdough.
"Ja sam radila dvije serije stretch&folda i četiri serije coil&folda. Pustila sam ga da se diže oko 8 sati (moja kuhinja je malčice hladnija, tako da vi svoje tijesto pozorno promatrajte). Oblikovala sam ga u štrucu i pustila još sat vremena da se diže i nakon toga spremila ga na spavanac u frižider u trajanju od 8 sati. Pekla ga u tzv. dutch ovenu standardno - 25 minuta s poklopcem i 20 minuta bez poklopca", piše autorica recepta.
"Ako vam je kod pripreme autolize tijesto malo rjeđe, slobodno dodajte još malo brašna", dodaje.