Kolač s pastom od badema i lješnjaka

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač s pastom od badema i lješnjaka
Prekrasan bogati kolač, za male i velike

Sastojci

Broj porcija
10
200 gtamne čokolade
200 gmascarponea
1 prstohvatsoli
4jaja
80 gšećera
40 gmljevenih badema
230 gpaste od badema i lješnjaka
15 gmaslaca
čep ruma
vanilija

Priprema

1 Pasta od badema i lješnjaka

150 lješnjaka i 150 badema tostirajte u pećnici 5-10 min na 170°C. U tavi ih pomiješajte sa šećerom. Karamelizirajte i ohladite. Miksajte do tekuće paste.


2 Biskvit

Čokoladu otopite na pari. U zdjeli miksajte jaja i šećer dok ne pobijele.


Dodajte bademe i pastu lješnjaka i badema.


Pomiješajte pa dodajte čokoladu i mascarpone, rum, vaniliju, maslac i sol.


3 Pecite

Ugrijte pećnicu na 150°C. Pouljite i pobrašnite kalup- promjera 20 cm. Pecite 25 minuta.


Ohladite par sati u frižideru, a najbolje cijelu noć da se stvrdne.


Premažite po želji s još malo paste od lješnjaka i badema. Dobar tek!

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog