Brašno, šećer i sol promiješajte nekoliko sekundi u blenderu dok se ne sjedine. Dodajte maslac i miksajte dok smjesa ne postane mrvičasta. Dodajte žumanjak, koricu limuna i vaniliju i nastavite miksati dok ne dobijete mrvičasto tijesto s velikim grudicama. Po potrebi dodajte i malo vode.
Tijesto stavite na pobrašnjenu površinu i oblikujte u loptu. Omotajte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje jedan sat, ili do tri dana.
U lonac stavite mak, mlijeko, maslac, šećer, med i sol i kuhajte na vatri srednje jačine, povremeno miješajući, oko 10 minuta. Maknite s vatre pa dodajte koricu limuna, orašaste plodove i grožđice te izmiješajte da se sjedini. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini na debljinu oko 4 mm i izrežite ga na krugove pomoću čaše. Krugove prebacite na lim za pečenje i u sredinu svakoga stavite po žlicu nadjeva, a zatim presavijte rubove kako biste formirali trokut. Čvrsto stisnite kutove kako nadjev ne bi curio tijekom pečenja.
Pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Pustite da se kolačići ohlade, a zatim ih prebacite na rešetku. Posipajte ih šećerom u prahu i poslužite. Čuvati ih možete u zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi pet dana.