Domaća karamela

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Domaća karamela by Shutterstock Shutterstock

Domaću karamelu možete napraviti na vrlo jednostavan način i od svega nekoliko sastojaka.

Sastojci

Broj porcija
32
250 gšećera
250 mlslatkog vrhnja
30 gmaslaca
60 gmeda
ekstrakt vanilije

Priprema

1 Skuhajte karamelu

U posudu stavite šećer, vrhnje, maslac, med i malo ekstrakta vanilije. Dobro promiješajte i zagrijte na laganoj vatri.


Kuhajte i lagano miješajte dok se šećer ne otopi i dok smjesa ne dobije boju karamele i ne zgusne se.


2 Ohladite i narežite

Smjesu ulijte u kalup za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i premazali tankim slojem ulja. Ostavite da se ohladi.


Kada smjesa bude mlaka, odlijepite ju od papira i narežite na kockice, a zatim ih stavite na novi papir i u hladnjak da se stegnu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.