Prhka pita od višanja

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Prhka pita od višanja
Prhka pita od višanja
Prhka pita od višanja

Ovo je baš jednostavan recept, predivan ako želire nekoga očarati svojim kolačima. Nitko neće znati koliko je jednostavno.

Sastojci

Broj porcija
8
200 gglatkog brašna
100 gmaslaca
3 žlicekiselog vrhnja
2 žlicešećera
0,5 vrećicepraška za pecivo
1 prstohvatsoli
0,5 staklenkevišanja iz kompota
2 žlicegriza (pšenične krupice)
2 žlicešećera

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Prosijte brašno i prašak za pecivo. Promiješajte sa soli i šećerom.


Dodajte narezani maslac i utrljajte ga u tijesto. Zatim dodajte jaje i vrhnje pa zamijesite tijesto.


Neka odstoji 15-20 minuta u hladnjaku.


2 Napunite višnjama i oblikujte

Višnje ocijedite i promiješajte sa šećerom i grizom.


Tijesto razvaljajte u pravokutnik i narežite na 5 traka.


U sredinu svake trake stavite višnje i spojite rubove. Motajte kao motani burek.


3 Ispecite

Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta i zadnjih 5 minuta na 220 stupnjeva da dobije boju.

Sanja_kuha
Sanja_kuha
Mama troje djece, volim kuhati, peći, pržiti ma sve. Od svih jela najviše volim ona jednostavna jeftina i brza. Ovdje možeš pronaći recepte za pripremu svega pa čak i tijesta koja ti štedi vrijeme ali ne I okus jela.