Operite brusnice te odvojite otprilike 55 g. Njih ćete kasnije umiješati za dodatnu teksturu.
U manjoj posudi, na srednje jakoj vatri, sjedinite preostale brusnice, vodu, sok od naranče i smeđi šećer. Povremeno miješajte dok smjesa ne počne krčkati. Kada počne krčkati, vatru malo smanjite. Nastavite kuhati još 10-ak minuta, povremeno miješajući dok tekućina ne ispari, a brusnice se raspucaju i nabubre.
Sklonite s vatre te umiješajte prethodno odvojene brusnice, narančinu koricu i ekstrakt vanilije. Umak će se zgusnuti hlađenjem.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva te obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
Izvadite tijesto te ga premažite jajetom i razrežite na 40-ak manjih pravokutnika.
Slažite pravokutnike jedan na drugi i ponavljajte dok ne budete imali 20-ak takvih pravokutnika.
Složite zalogajčiće u lim za pečenje te ih pecite 10 minuta.
Izvadite iz pećnice, narežite sir na manje kriške te ih slažite na vrh zalogajčića. Vratite u pećnicu na 1 do 2 minute da se sir otopi.
Stavite zalogajčiće na pladanj, nadjenite ih s malo umaka od brusnica i par listića timijana, zatim poslužite.
(po porciji)