Pileći zabatak i mladi krumpir iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći zabatak i mladi krumpir iz pećnice by Shutterstock Shutterstock

U Lidlu ćete ovog tjedna pronaći file otkoštenog zabatka koji je snižen 21 posto, a ako ga ispečete u pećnici zajedno s mladim krumpirom, dobit ćete brz i jednostavan nedjeljni ručak, a možete ga napraviti i bilo koji drugi dan u tjednu.

Sastojci

Broj porcija
2
2 filetaotkoštenog zabatka
2domaća mlada krumpira
2domaće rajčice grappolo
1domaći krastavac salatar
1 žličicasenfa Estragon
3 žlicehladno prešanog suncokretovog ulja
začini po želji

Priprema

1 Pripremite krumpir

Krumpir operite i narežite na ploške debljine 0.5 cm te ga začinite i nauljite.


2 Marinirajte meso

Filete zabatka natrljajte s malo senfa Estragon i prelijte s 1 žlicom ulja. Ostavite da odstoji 15 minuta.


3 Ispecite

Na lim za pečenje stavite krumpire i pecite u pećnici na 200 °C oko 30 minuta. Nakon 10 minuta dodajte filete na isti lim i pecite sve zajedno još oko 20 minuta.


4 Pripremite salatu

Dok se meso i krumpiri peku, vi pripremite salatu od rajčice i krastavaca.