Najmekše palačinke Joanne Gaines

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Najmekše palačinke Joanne Gaines by Shutterstock Shutterstock

Donosimo recept za palačinke Joanne Gaines, koje nose titulu "najboljih ikad".

Sastojci

Broj porcija
10
250 gglatkog brašna
50 gšećera
1 žlicapraška za pecivo
2 žličicesode bikarbone
1 žličicasoli
480 mlmlaćenice
140 gmaslaca (ili 140 ml biljnog ulja)
2jaja
ulje za pečenje

Priprema

1 Pomiješajte suhe sastojke

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Dobro promiješajte vilicom ili pjenjačom.


2 Pripremite mokre sastojke

U drugoj zdjeli umutite mlaćenicu, maslac ili biljno ulje i jaja dok smjesa ne postane glatka.


3 Spojite smjese

Ulijte mokru smjesu u suhu i lagano promiješajte dok se sve ne sjedini. Ne miješajte predugo – malo grudica je u redu.


4 Ostavite da odstoji

Ostavite smjesu da odstoji 20 minuta. Nemojte preskočiti ovaj korak! Tako se aktivira prašak za pecivo i palačinke će biti prozračne i mekane.


5 Zagrijte tavu

Zagrijte tavu na srednje niskoj vatri oko 5 minuta, zatim dodajte oko 1 žlicu ulja.


6 Pecite palačinke

Za svaku palačinku ulijte otprilike 120 ml smjese na tavu. Pecite dok se na površini ne počnu pojavljivati mali mjehurići (oko 4 minute), zatim pažljivo okrenite i pecite još 3–4 minute, dok obje strane ne poprime zlatno-smeđu boju.


7 Poslužite

Ponovite s ostatkom tijesta, po potrebi dodajući još malo ulja. Poslužite toplo s maslacem, javorovim sirupom, voćem ili po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.