Sendvič s tunom i topljenim sirom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Sendvič s tunom i topljenim sirom
Savršeno hrskav, sočan i topli sendvič s tunom i sirom zgodno je rješenje za brzinski obrok. Idealno je koristiti veće kriške kruha, no i tost može poslužiti, a za dobar topljeni sir odaberite cheddar ili mozzarellu.

Sastojci

Broj porcija
4
120 gocijeđene tunjevine
1mladi luk
½ glaviceljubičastog luka
60 gnaribanog cheddar sira
1 žlicamajoneze
1½ žličicelimunovog soka
8 kriškikruha sa sjemenkama po izboru
1 žlicamaslaca sobne temperature
1 žlicamaslinovog ulja
Sol po ukusu
Papar po ukusu

Priprema

1Narežite luk

Mladi luk narežite na kolutove, a ljubičasti na sitne kockice. 


2Promiješajte

Tunu stavite u posudu srednje veličine te ju usitnite vilicom. Dodajte luk, naribani sir, majonezu, limunov sok, sol i papar po ukusu pa sve dobro promiješajte. 


3Premažite maslacem

Nadjev stavite između dvije kriške kruha i malo stisnite, a vanjske strane premažite maslacem. 


4Pržite

Zagrijte maslinovo ulje u manjoj tavi, na laganoj vatri, i položite sendvič. Pržite 4 do 5 minuta sa svake strane ili dok ne dobije boju, a sir se u potpunosti ne rastopi. 


5Poslužite

Ako je idealno pržen i hrskav, ali sir nije dovoljno rastopljen ubacite ga u mikrovalnu na minutu. Razrežite na pola i poslužite. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.