Cheesecake s bijelom čokoladom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake s bijelom čokoladom
Cheesecake s bijelom čokoladom
Cheesecake s bijelom čokoladom
Cheesecake s bijelom čokoladom
Cheesecake s bijelom čokoladom
Cheesecake s bijelom čokoladom by youtube
Cheesecake s bijelom čokoladom
Cheesecake s bijelom čokoladom bez pečenja.

Sastojci

Broj porcija
10

Podloga

300 gkeksa (petit ili čajnih kolutića)
100 gmaslaca
2 žlicešećera u prahu

Krema od sira

800 gpunomasnog krem sira
150 gšećera u prahu
2vanilin šećera
200 gbijele čokolade
500 mlvrhnja za šlag s 36% m.m.

Priprema

1 Pripremite podlogu

Keks usitnite u sjeckalici pa pomiješajte s maslacem i šećerom u prahu.


Smjesu stavite u kalup promjera 28 cm i dobro je utisnite. Stavite u hladnjak da se prohladi.


2 Napravite kremu

U jednu posudu stavite krem sir sobne temperature. Dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Dobro izmiksajte. Dodajte otopljenu i prohlađenu bijelu čokoladu. Izmiksajte.


U drugu posudu stavite dobro ohlađeno vrhnje za šlag sa 36% m.m. Izmiksajte ga u čvrst šlag (kad postane čvrst nemojte ga dalje miksati da se ne pretvori u maslac).


Sada šlag dodajte u posudu sa krem sirom i bijelom čokoladom. Polako promiješajte sve.


3 Složite tortu

Kremu stavite u kalup na kekse i dobro poravnajte. Možete cheesecake ukrasiti s mljevenim keksima, jagodama ili bijelom čokoladom.


Ostavite ga u hladnjaku preko noći da se stisne.