Keks usitnite u sjeckalici pa pomiješajte s maslacem i šećerom u prahu.
Smjesu stavite u kalup promjera 28 cm i dobro je utisnite. Stavite u hladnjak da se prohladi.
U jednu posudu stavite krem sir sobne temperature. Dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Dobro izmiksajte. Dodajte otopljenu i prohlađenu bijelu čokoladu. Izmiksajte.
U drugu posudu stavite dobro ohlađeno vrhnje za šlag sa 36% m.m. Izmiksajte ga u čvrst šlag (kad postane čvrst nemojte ga dalje miksati da se ne pretvori u maslac).
Sada šlag dodajte u posudu sa krem sirom i bijelom čokoladom. Polako promiješajte sve.
Kremu stavite u kalup na kekse i dobro poravnajte. Možete cheesecake ukrasiti s mljevenim keksima, jagodama ili bijelom čokoladom.
Ostavite ga u hladnjaku preko noći da se stisne.