Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva, a četiri keramičke posudice za souffle dobro namastite i poslažite na lim za pečenje.
Čokoladu i maslac stavite u posudu i u intervalima topite u mikrovalnoj pećnici po 20 sekundi. Nakon 20 sekundi oprezno izvadite, promiješajte i ponovite postupak dok se čokolada ne rastopi. Čokoladu i maslac umjesto u mikrovalnoj možete otopiti i na pari.
Rastopljenoj čokoladi dodajte jaja, žumanjke i ekstrakt vanilije te sastojke sjedinite pomoću pjenjače. Ubacite brašno i šećer i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite u četiri keramičke posude. Pecite 12 do 14 minuta.
Izvadite iz pećnice, oprezno pomoću noža obrubite, preokrenite na manji tanjur i podignite posudicu. Poslužite toplo s kuglicom sladoleda ili bobičastim voćem.