Lava cake s bijelom čokoladom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
12min
Ukupno vrijemeUkupno
27min
KompliciranostTežina
Cijena
Lava cake s bijelom čokoladom by Shutterstock Shutterstock

Ako ste ljubitelj bijele čokolade ovo je pravi recept za vas. Ukusan, mekan i vizualno impresivan desert gotov je za manje od pola sata. Poslužiti ga možete uz kuglicu sladoleda i bobičasto voće. 


Sastojci

Broj porcija
4
120 gbijele čokolade, narezane na manje komade
120 gmaslaca
2 većajaja
2žumanjka
1 žličicaekstrakta vanilije
100 gšećera u prahu
60 gglatkog brašna

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva, a četiri keramičke posudice za souffle dobro namastite i poslažite na lim za pečenje.


2 Rastopite čokoladu

Čokoladu i maslac stavite u posudu i u intervalima topite u mikrovalnoj pećnici po 20 sekundi. Nakon 20 sekundi oprezno izvadite, promiješajte i ponovite postupak dok se čokolada ne rastopi. Čokoladu i maslac umjesto u mikrovalnoj možete otopiti i na pari. 


3 Sjedinite sastojke

Rastopljenoj čokoladi dodajte jaja, žumanjke i ekstrakt vanilije te sastojke sjedinite pomoću pjenjače. Ubacite brašno i šećer i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. 


4 Pecite

Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite u četiri keramičke posude. Pecite 12 do 14 minuta.


5 Poslužite

Izvadite iz pećnice, oprezno pomoću noža obrubite, preokrenite na manji tanjur i podignite posudicu. Poslužite toplo s kuglicom sladoleda ili bobičastim voćem. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.