Štrudla s pudingom i borovnicama

Vrijeme pripremePriprema
35min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Štrudla s pudingom i borovnicama by Shutterstock Shutterstock

Slatka štrudla s kremastim punjenjem od pudinga od vanilije s kiselkastim borovnicama.

Sastojci

Broj porcija
8

Punjenje

1 lmlijeka
100 gšećera
3 vrećicepraška za puding od vanilije

Dodatno

500 ggotovih kora
250 gsvježih ili smrznutih borovnica

Priprema

1 Skuhajte puding

Odvojite 100 ml od 1 l mlijeka. Ostatak stavite da se grije, a u odvojeni dio umutite 3 vrećice praška za puding i šećer.


Kad mlijeko zavrije dodajte razmućenu smjesu s praškom za puding i šećerom pa kuhajte par minuta dok se ne zgusne.


Ohladite uz povremeno miješanje kako se ne bi stvorila korica ni grudice.


2 Oblikujte štrudle

Za jednu štrudlu trebat će vam tri gotove kore. Premažite ih pudingom, posipajte borovnicama i zarolajte. Stavljajte u nauljen lim za pečenje jednu pored druge.


3 Pecite

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite štrudle 20 do 25 minuta. Ohlađene posipajte šećerom u prahu.