Popečci od tikvica, mrkve i prosa

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Popečci od tikvica, mrkve i prosa
Popečci od tikvica, mrkve i prosa
Jednostavni popečci ko stvoreni za ljetni "ne znam što više s tikvicama" ručak. Za vegan opciju se grčki jogurt može zamjeniti s veganskim jogurtom.

Sastojci

Broj porcija
4
2 glaviceluka
2 češnja češnjaka
3mrkve
1 šalicaprosa
2 žlicegrčkog jogurta
Kukuruzna krupica
Maslinovo ulje
Dimljena paprika
Kurkuma
Vegeta
Sol, papar

Priprema

Na sitno nasjeckati luk i češnjak i dinstati na dobro ugrijanom maslinovom ulju.
Nakon što omekša, dodati šalicu opranog prosa, 2 šalice vode (količina vode ovisi o tipu prosa, vidjeti na pakiranju) i malo vegete. Kuhati oko 20 minuta to jest dok ne upije svu vodu.
Za to vrijeme naribati mrkve na sitno. Naribati tikvice na sitno i pomješati ih sa žličicom dvije soli. Ostaviti da stoji 10ak minuta.
Tikvice ocijediti pomoću kuhinjske krpe ili u cjedilu. Izmješati tikvice, mrkvu i proso u velikoj zdjeli.
Od začina dodati 2 žličice dimljene paprike, pola žličice kurkume, žličicu peršina i soli i papra po ukusu. Dodati i 2 žlice grčkog jogurta i žlicu kukuruzne krupice u smjesu.
Rukama oblikovati popečke te ih uvaljati u kukuruznu krupicu. Zagrijati ulje te peći popečke dok nisu smeđi s obje strane.
Ja poslužujem sa pečenim/pire krumpirom i umakom od preostalog grčkog jogurta sa češnjakom.
Dobar tek 😊