Ragout od kunića s rajčicom, maslinama, bosiljkom i vinom uz tagliatelle

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Ragout od kunića s rajčicom, maslinama, bosiljkom i vinom uz tagliatelle by Shutterstock Shutterstock
Kunić je prvo zapečen na tavi, a zatim se kuha u umaku s povrćem. Tako pripremljeno, meso ostaje mekano i sočno. Poslužite ga uz tjesteninu i salatu po izboru.

Sastojci

Broj porcija
6
800 gmesa kunića
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
100 gbrašna
100 mlmaslinovog ulja
2luka, sitno nasjeckana
3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2mrkve, naribane
3rajčice
200bijelog vina
6crnih maslina, nasjeckanih
200 mlpilećeg temeljca
400 gtagliatella
1manji stručak peršina
Bosiljak, po ukusu
Majčina dušica, po ukusu

Priprema

1 Zapecite meso

Meso kunića narežite, posolite, popaprite te uvaljajte u brašno. Dobro otresite kako bi se riješili viška brašna. Zagrijte 50 ml maslinovog ulja u tavi te popržite kunića sa svih strana do zlatno žute boje. Meso kunića izvadite iz tave.


2 Dodajte povrće

U tavu dodajte ostatak ulja i luk te ga pržite dok ne omekša. Zatim dodajte češnjak i mrkvu i kratko prodinstajte. Rajčicu ogulite, izvadite koštice i nasjeckajte na kockice te dodajte u tavu. Sve podlijte bijelim vinom, posolite, popaprite i ubacite crne masline. 


3 Vratite meso i kuhajte

U tavu ulijte sok pola limuna i vratite meso nazad u umak. Po želji možete dodati jedan peperoncino. Meso kuhajte u umaku dok ne omekša uz dolijevanje temeljca. Pred kraj kuhanja dodajte majčinu dušicu i sjeckani bosiljak. Poslužite uz kuhane tagliatelle.

Mate Janković
Mate Janković
Chef

Ključne riječi