Drobljenac s rabarbarom i mandarinama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Drobljenac s rabarbarom i mandarinama by Shutterstock Shutterstock
Rabarbara je višegodišnja biljka, porijeklom iz Sibira, koja se koristi u prehrambene svrhe, a bogata je vitaminima i antioksidansima. Donosimo vam recept kako da ju iskoristite. Ovaj drobljenac možete poslužiti kao desert - uz kuglicu sladoleda, ali i ukusan doručak- uz čašu finog hladnog mlijeka.

Sastojci

Broj porcija
12
730 gnasjeckane rabarbare (svježe ili smrznute)
300 gšećera
5 žlicagustina
300 gmandarina
200 gsmeđeg šećera
160 gzobenih pahuljica
60 gbrašna
½ žličicesoli
110 gmaslaca, narezanog na kockice
Sladoled (po želji)

Priprema

1 Ostavite da odstoji

U veliku posudu ubacite rabarbaru, šećer i gustin. Ostavite da odstoji 15 minuta povremeno miješajući. Prebacite u namašćeni lim za pečenje i nadjenite mandarinama.


2 Sjedinite sastojke

U većoj posudi sjedinite smeđi šećer, zob, sol i brašno pa ubacite maslac te miješajte dok smjesa ne počne nalikovati grubim mrvicama. Pospite preko mandarina.


3 Pecite

Pecite na 40 minuta na 180 stupnjeva (ili dok vrh ne porumeni) pa poslužite sa sladoledom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
323 kcal
Proteini
2 g
Masnoće
8 g
Ugljikohidrati
62 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.