Grdobina sa sotiranim povrćem

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Grdobina sa sotiranim povrćem by Shutterstock Shutterstock
Možda ne tako vizualno privlačna, grdobina je jedna od najukusnijih riba Jadrana. Nježne filete pecite par minuta kako bi ostali sočni i poslužite uz povrće po izboru. Moj su prijedlog mahune, tikvice i cherry rajčice.

Sastojci

Broj porcija
4
600 gfileta grdobine, bez kostiju (4 komada)
100 gcherry rajčice
100 gtikvica
100 gprokuhanih žutih mahuna
100 gprokuhanih zelenih mahuna
4 češnja češnjaka
50 mlmaslinova ulja
Majčina dušica, po ukusu
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu

Priprema

1 Ispecite ribu

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. File grdobine ispecite na maslinovom ulju. Pazite da ne prepečete ribu kako bi ostala sočna. Dovoljno je par minuta sa svake strane.


2 Sotirajte povrće

Na maslinovo ulje stavite nasjeckani češnjak, tikvice i cherry rajčice prerezane na pola te kratko sotirajte. Dodajte majčinu dušicu i prokuhane mahune. Sve začinite soli i paprom.


3 Poslužite

Na sotirano povrće položite narezane medaljone od grdobine i poslužite.

Mate Janković
Mate Janković
Chef