U zdjeli pomiješajte brašno, sol i šećer. Dodajte maslac po vrhu i prstima dobro izmrvite s brašnom. Smjesu brašna ravnomjerno poškropite vodom te zamijesite glatko tijesto. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta i do 1 dan.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. U veliku zdjelu dodajte jabuke, limunovu koricu, limunov sok, 60 g šećera, cimet i prstohvat soli.
Tijesto premjestite na blago pobrašnjenu radnu površinu i izrežite na 6 jednakih dijelova. Svaki komad razvaljajte u krug debljine oko 3 mm. Debljine. Premjestite krugove tijesta na pripremljeni lim za pečenje, ravnomjerno ih raspoređujući.
Jabuke ravnomjerno rasporedite na krugove tijesta, ostavljajući 2,5 cm od ruba tijesta. Preklopite rub tijesta preko jabuka, lagano nabirujući tijesto i ostavljajući galette nepokrivene u sredini. Galete stavite u hladnjak oko 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200 ° C i pecite dok kora ne porumeni, a jabuke omekšaju, oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi na limu za pečenje.
U loncu pomiješajte 250 g šećera i 3 žlice vode. Pokrijte i pustite da se kuha na srednje jakoj vatri. Jednom kad se šećer počne topiti, maknite poklopac i lagano vrtite posudu dok se šećer ne otopi, oko 5 minuta. Kuhajte, nepokriveno, dok šećer ne postane tamno smeđe boje, 3-5 minuta. Maknite s vatre, dodajte vrhnje i umutite dok ne postane glatko. Dodajte maslac, rum i 1/2 žličice soli. Pustite da se malo ohladi.
Prelijte galete karamelom i poslužite.