Punjeni mladi krumpiri

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Punjeni mladi krumpiri by Shutterstock Shutterstock
Mmm... Hrskava korica krumpira punjena prženim grahom, slaninom, topljenim sirom, salsom, guacamole umakom i vlascem. Kombinacija kojoj je nemoguće odoljeti.

Sastojci

Broj porcija
12
12mladih krumpira manje veličine
2 žlicemaslinovog ulja
6traka slanine
1 žličicačešnjaka u prahu
1 žličicačili pahuljica
260 gnamaza od pečenog graha
160 gnaribanog sira cheddar
220 gGuacamole umaka
260 gsalse
100 gnasjeckanog mladog luka
Kiselo vrhnje po ukusu

Priprema

1Pecite krumpir

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C. Prelijte cijeli krumpir 1 žlicom maslinovog ulja i stavite na lim za pečenje. Pecite oko 30-35 minuta ili dok krumpir ne omekša.


2Pecite slaninu

Dok se krumpir peče, pržite 6 komada slanine dok ne postane hrskava, a zatim stavite na stranu da se ohladi. Kad se ohladi, slaninu grubo nasjeckajte.


3Pripremite krumpir

Izvadite krumpir iz pećnice i pustite da se ohladi. Prerežite krumpir na pola i izdubite veći dio unutrašnjosti krumpira.


4Pecite

Pojačajte pećnicu na 230 stupnjeva C. Prerezani krumpir vratite na lim za pečenje, prerezanom stranom prema gore. Vrhove lagano prelijte preostalim maslinovim uljem, pospite češnjakom u prahu i pahuljicama crvene paprike te ih vratite u pećnicu na oko 5-10 minuta. Preokrenite ih na drugu stranu i pecite još 10 minuta prije nego što ih izvadite iz pećnice. Složite krumpir na lim za pečenje, prerezanom stranom prema gore. Krumpire punite jednakom količinom pečenog graha, a zatim jednakim dijelovima slanine i sira. Polovice krumpira vratite natrag u pećnicu na 3-4 minute dok se sir ne otopi.


5Poslužite

Izvadite krumpir iz pećnice, prelijte ga salsom, guacamoleom, vrhnjem, mladim lukom, vlascem ili bilo čime drugim što biste željeli preliti i odmah poslužite.

Napomena

Namaz od pečenog graha možete lako napraviti kod kuće. Na malo masti ili ulju popržite sitno nasjeckani luk, oko 2 do 3 minute. Ubacite ocijeđeni grah iz konzerve i pecite ga oko jedne minute. Gnječilom za krumpir ili u blenderu pretvorite grah u pastu.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.