Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C. Prelijte cijeli krumpir 1 žlicom maslinovog ulja i stavite na lim za pečenje. Pecite oko 30-35 minuta ili dok krumpir ne omekša.
Dok se krumpir peče, pržite 6 komada slanine dok ne postane hrskava, a zatim stavite na stranu da se ohladi. Kad se ohladi, slaninu grubo nasjeckajte.
Izvadite krumpir iz pećnice i pustite da se ohladi. Prerežite krumpir na pola i izdubite veći dio unutrašnjosti krumpira.
Pojačajte pećnicu na 230 stupnjeva C. Prerezani krumpir vratite na lim za pečenje, prerezanom stranom prema gore. Vrhove lagano prelijte preostalim maslinovim uljem, pospite češnjakom u prahu i pahuljicama crvene paprike te ih vratite u pećnicu na oko 5-10 minuta. Preokrenite ih na drugu stranu i pecite još 10 minuta prije nego što ih izvadite iz pećnice. Složite krumpir na lim za pečenje, prerezanom stranom prema gore. Krumpire punite jednakom količinom pečenog graha, a zatim jednakim dijelovima slanine i sira. Polovice krumpira vratite natrag u pećnicu na 3-4 minute dok se sir ne otopi.
Izvadite krumpir iz pećnice, prelijte ga salsom, guacamoleom, vrhnjem, mladim lukom, vlascem ili bilo čime drugim što biste željeli preliti i odmah poslužite.