Brašno posolite, dodajte jaja, žumanjke i ulje. Rukama umijesite tijesto postepeno dodajući toplu vodu. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto i ostavite ga kratko da odmori.
Tijesto podijelite na manje dijelove te od njih oblikujte dugačke valjke. Valjke zatim režite na manje komade. Svaki komad bit će za jednu šurlicu.
Jedan komad tijesta uzmite u ruke i valjanjem među dlanovima uz pomoć štapića za ražnjiće, koji ste prethodno lagano pobrašnili, oblikujte šurlice.
Trebali biste dobiti duguljasto tijesto s rupom u sredini. Oblikovano tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu.
U vrelu i posoljenu vodu dodajte šurlice. Kuhajte ih 5 do 10 minuta, ocijedite, i lagano prelijte uljem kako se ne bi zalijepile.
U veću tavu, na srednje jaku vatru, stavite maslinovo ulje i pričekajte da se zagrije. Dodajte sitno sjeckani luk i češnjaka i kratko popržite. Dodajte i škampe pa i njih kratko pržite.
Podlijte bijelim vinom i pričekajte da ono malo ispari. Ubacite pelate i temeljac od škampa. Sve dobro promiješajte i začinite sa soli i paprom po ukusu. Kratko kuhajte da se svi okusi sjedine.
Šurlice prelijte umakom od škampi i pospite peršinom.