Cannelloni Ala Tatijana

Vrijeme pripremePriprema
28min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 13min
KompliciranostTežina
Cijena
Cannelloni Ala Tatijana

Najbolji recept!

Sastojci

Broj porcija
6

Mesnio punjenje

500 gmljevenog junećeg mesa
1veliki luk
3 režnjačešnjaka
200 mlbijelog vina
500 mlpasirane rajčice
sol, papar
bosiljak, origano
200 gribane goude (za posipati prije pečenja)
200 gribanog trapista (za posipati prije pečenja)
1 vrećicasira ribanca (za posipati prije pečenja)

Bešamel

500 mlmlijeka
50 gmaslaca
2 žliceglatkog brašna
1 prstohvatsoli

Dodatno

500 gtjestenine cannelloni

Priprema

1 Napravite punjenje i bešamel

Izdinstajte luk, dodajte meso na jaku vatru te ga karamelizirajte.


Dodajte češnjak te sol i papar. Nakon što je meso dobilo lijepu boju i tekućina isparila, dodajte vino i dinstajte par minuta.


Zatim dodajte pasiranu rajčicu i začine. Kuhajte 20 minuta.


Napravite i bešamel - na maslacu zapržite brašno, podlijte mlijekom pa miješajte pjenjačom da ne nastanu grudice. Posolite.


2 Punite cannellone

Canellone punite smjesom te slažite u prethodno nauljenu tepsiju koju ste još namazali i s malo bešamel umaka.


Preko napunjenih canellona prelijte još malo mesnog umaka koji vam je ostao te puno bešamela. Na sve to stavite ribani sir.


3 Pecite

Pecite u pećnici na 180 stupnjeva, prekriveno folijom, oko 30 minuta. Zatim skinite foliju i zapecite.