Štrudla s piletinom i gljivama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Štrudla s piletinom i gljivama by Shutterstock Shutterstock

Omiljena kombinacija ovog puta u tankom tijestu.

Sastojci

Broj porcija
6
400 gpilećeg filea
500 gšampinjona
2 žliceulja
2jaja
200 gnaribane gaude ili sličnog sira
200 gkiselog vrhnja
½ žličicesušenog kopra
sol
papar
500 ggotovih kora (1 pakiranje)
100 gkiselog vrhnja za premaz

Priprema

1 Napravite nadjev

Pileći file narežite na kockice i prepržite na malo ulja da dobiju boju sa svih strana, bit će dovoljno desetak minuta.


Isto napravite sa šampinjonima koje ste narezali na ploške.


Pomiješajte pripremljeni pileći file i šampinjone s jajima, naribanom gaudom i kiselim vrhnjem.


Dodajte sušeni kopar, posolite, popaprite i sve dobro izmiješajte.


2 Zarolajte

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a za to vrijeme napunite kore nadjevom, svaka štrudla neka ima po dva lista kao podlogu.


Raspodijelite tako da ima dovoljno nadjeva za sve i stavite u lim za pečenje (onaj veliki od pećnice) kojeg ste lagano nauljili kako se štrudle ne bi zalijepile.


3 Ispecite

Premažite ih s 100 g kiselog vrhnja i pecite dok ne dobiju boju i koricu, oko 30 minuta.