Popečci od mljevene puretine i tikvica

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Popečci od mljevene puretine i tikvica by Shutterstock Shutterstock

Brzi recept za uvijek popularno jelo s tikvicama, no ovaj put u kombinaciji s puretinom. Popečci su zbog mesa zasitni i mogu se jesti i sami uz prilog poput osvježavajuće salate. Idealan izbor za brzi ručak koji će svi voljeti.

Sastojci

Broj porcija
10
2tikvice srednje veličine
2 žličicesoli
450 gmljevene puretine
1 prstohvatsvježe mljevenog papra
1jaje
2 režnjačešnjaka
200 gricotta sira
maslinovo ulje

Priprema

1 Pripremite tikvice

Naribajte tikvice s korom u posudu, dodajte im žličicu soli i ostavite 10 minuta. Rukama ocijedite tikvice dok sva tekućina ne izađe iz njih.


2 Pripremite smjesu

Tikvicama dodajte mljevenu puretinu, sol, papar, luk, jaje, češnjak i ricottu. Dobro izmiješajte smjesu i uz pomoć žlice formirajte okrugle, plosnate popečke debljine oko 2 cm.


3 Pecite

Na maslinovom ulju i srednje jakoj vatri pecite popečke, svaku stranu pecite oko 3-4 minute. Pečene popečke stavite na tanjur prekriven salvetom, a možete ih poslužiti uz salatu po izboru.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.