Bakalar na bijelo

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Bakalar na bijelo by Dusko Marusic/Pixsell Dusko Marusic/Pixsell

Klasični namaz od bakalara.

Sastojci

Broj porcija
6
1sušeni bakalar, namočen u vodi najmanje 24 sata
4 režnjačešnjaka
500 mlmaslinovog ulja
3krumpira
sol, bijeli papar
svježi kruh za posluživanje

Priprema

1 Skuhajte

Sušeni bakalar koji je bio namočen u vodi najmanje 24 sata kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša i odvaja se od kosti.


U istoj vodi u kojoj se kuhao bakalar skuhajte oguljeni krumpir narezan na četvrtine.


2 Napravite namaz

Bakalar očistite od kosti da ostane samo čisto meso. Kuhani krumpir ocijedite.


U dublju posudu ili lonac stavite očišćeni bakalar, posolite i popaprite pa lupajte drvenim batom da nastane glatka smjesa.


Malo po malo dodajte maslinovo ulje, a onda i skuhani izgnječeni krumpir.


Sve ovo možete napraviti i štapnim mikserom da dobijete glatki namaz.


Dobro ga ohladite pa poslužite uz svježi kruh.

Ana Korenic