Kvasac i šećer pomiješajte s dijelom toplog mlijeka pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.
U glatko brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, sol, mlijeko, prašak za pecivo i suncokretovo ulje. Zamijesite tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno, ali nikako ne previše.
Kad ste zamijesili glatko tijesto, ostavite ga oko 45 minuta na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
Razvaljajte na oko centimetar debelo i režite trokute koje ćete zarolati u kiflice. Na širi kraj svakog trokuta stavite malo sira i šunke.
Kad oblikujete kiflice, stavite ih razmaknute na lim za pečenje i ostavite da se dižu oko pola sata. Upalite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva.
Žumanjak pomiješajte s jednom žlicom mlijeka i premažite dignute kiflice, posipajte s malo sezama/kima/lana i stavite peći oko 25 minuta. Vrijeme pečenja pvisi i o tome koliko ste velike kiflice napravili, tako da će 25 minuta biti dovoljno za one koje su vam veličine dlana.