Adrianina jogurt-pita

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Adrianina jogurt-pita by Adriana Drljo Adriana Drljo
Adrianina jogurt-pita by Adriana Drljo Adriana Drljo

Jogurt-pita po receptu Adriane Drljo iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
8

Prhko tijesto

300 goštrog brašna
170 gmaslaca
100 gšećera
4žumanjka
1 vrećicapraška za pecivo
1 vrećicavanilin šećera
1 vrećicalimun-šećera
1limun (korica)

Krema

4bjelanjka
2kisela vrhnja
2čvrsta jogurta
200 gšećera
70 goštrog brašna
0,5limuna (sok)

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U oštrom brašnu razmrvite hladni maslac pa dodajte ostale sastojke i zamijesite prhko tijesto.


2 Jednu polovicu razvaljajte

Zatim ga prepolovite. Jednu polovicu tijesta razvaljajte na dobro pobrašnjenoj površini i stavite na dno protvana dimenzija 22x40 cm.


3 Drugu polovicu zamrznite

Drugu polovicu tijesta umotajte u prozirnu foliju i zamrznite jer će se naribati kasnije preko kreme, kao gornja kora pite.


4 Napravite kremu

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i ostavite sa strane.


Ostale sastojke za kremu sve kratko pomiješajte mikserom pa naknadno dodajte snijeg od 4 bjelanjka.


5 Prelijte preko tijesta

Na prvu polovicu tijesta stavite kremu, malo poravnajte i naribajte ostatak tijesta.


6 Ispecite pitu

Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Ohladite prije rezanja.