Mekane palačinke s jabukama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Mekane palačinke s jabukama by Shutterstock Shutterstock

Kao jabuke u šlafroku, ali jednostavnije.

Sastojci

Broj porcija
6
4jabuke
200 gglatkog brašna
½ žličicepraška za pecivo
2jaja
250 mlmlijeka
50 gšećera
1limun (sok i korica)
1 žlicaruma

Priprema

1Očistite jabuke

Jabuke ogulite i naribajte.


2Napravite tijesto

Cijela jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom električnim mikserom ili ručno pjenjačom.


Postepeno dodajte mlijeko, brašno, prašak za pecivo i naribanu limunovu koricu, kao i svježe iscijeđeni sok.


Smjesa koju dobijete izgledat će kao tijesto malo gušće od onoga za palačinke. Umiješajte


3Ispecite

U tavi zagrijte ulje, tek malo, kao kad pečete palačinke.


Pržite ih s obje strane po par minuta, a spremne su kad dobiju zlatnožutu boju. Stavite ih na kuhinjski papir kako bi se uklonio višak ulja.


Poslužite vruće posipano s malo šećera u prahu, a fine su i hladne.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.