Brazilski kolač od mrkve

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Brazilski kolač od mrkve by Shutterstock Shutterstock

Brazilski kolač od mrkve je sočan i prozračan, a miriše na sunčano jutro u proljeće. Ima prekrasan svijetli biskvit, a čokoladna glazura je savršen završni dodir.

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

300 goguljene mrkve
4jaja
330 gšećera
250 mlulja
250 gprosijanog pšeničnog brašna
1 žlicapraška za pecivo
1 prstohvatsoli

Čokoladna glazura

50 gkakaa u prahu
70 gšećera
15 gmaslaca
80 mlvode

Priprema

Biskvit

1Zagrijte pećnicu

Za početak zagrijte pećnicu na 180°C.


Okrugli kalup za torte premažite maslacem i pospite brašnom.


2Pomiješajte brašno i prašak za pecivo

U veliku zdjelu prosijte prašak za pecivo i brašno te pažljivo promiješajte. Stavite sa strane.


3U blenderu miksajte jaja, šećer i mrkvu

U blender dodajte jaja, ulje, sol, šećer i oguljenu mrkvu narezanu na komade i miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu.


4Ulijte pire od mrkve u brašno

Ulijte smjesu u veliku zdjelu s brašnom i lagano miješajte dok se sve dobro ne sjedini.


5Ispecite u pećnici

Ulijte tijesto u kalup i pecite oko 50 minuta na 180°C.


Kada je gotovo, izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se hladi 10-15 minuta prije nego što ga izvadite iz kalupa.

Glazura

1Pomiješajte sve sastojke

Za pripremu čokoladne glazure dodajte kakao u prahu, šećer, maslac i vodu u manji lonac.


2Kuhajte na srednjoj vatri

Na srednje jakoj vatri neprestano miješajte smjesu dok ne zakuha.


Kad prokuha, miješajte još 1-2 minute. Čim se umak počne odvajati od dna dok ga miješate, maknite ga s vatre.


3Prelijte preko biskvita

Izlijte čokoladni preljev preko biskvita.


Poslužite uz šalicu kave i uživajte!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.