Za početak zagrijte pećnicu na 180°C.
Okrugli kalup za torte premažite maslacem i pospite brašnom.
U veliku zdjelu prosijte prašak za pecivo i brašno te pažljivo promiješajte. Stavite sa strane.
U blender dodajte jaja, ulje, sol, šećer i oguljenu mrkvu narezanu na komade i miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Ulijte smjesu u veliku zdjelu s brašnom i lagano miješajte dok se sve dobro ne sjedini.
Ulijte tijesto u kalup i pecite oko 50 minuta na 180°C.
Kada je gotovo, izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se hladi 10-15 minuta prije nego što ga izvadite iz kalupa.
Za pripremu čokoladne glazure dodajte kakao u prahu, šećer, maslac i vodu u manji lonac.
Na srednje jakoj vatri neprestano miješajte smjesu dok ne zakuha.
Kad prokuha, miješajte još 1-2 minute. Čim se umak počne odvajati od dna dok ga miješate, maknite ga s vatre.
Izlijte čokoladni preljev preko biskvita.
Poslužite uz šalicu kave i uživajte!