Kolač od mrkve s kremom od jogurta

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač od mrkve s kremom od jogurta by Shutterstock Shutterstock

Jednostavan recept za ukusan kolač s mrkvom i mljevenim lješnjacima, upotpunjen laganom kremom od jogurta.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

4jaja
200 gšećera
2 paketićavanilin šećera
4 žlicevruće vode
ribana korica pola naranče
100 goštrog brašna
1 paketićpraška za pecivo
250 goguljene i sitno naribane mrkve
200 gmljevenih lješnjaka
iscijeđeni sok 1 naranče

Krema

300 mljogurta
3 žlicešećera u prahu
2 žličicearome vanilije
2 žlicesvijetlog meda
10 gmljevene želatine
300 mlvrhnja za šlag

Priprema

Biskvit

1Pomiješajte jaja i šećer

Električnim mikserom izmiksajte cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne pobijeli.


2Dodajte vodu i brašno

Smanjite mikser na najmanju brzinu pa dodajte vruću vodu, ribanu koricu naranče i brašno pomiješano s praškom za pecivo.


3Umiješajte mrkvu i lješnjake

Na kraju umiješajte sitno ribanu mrkvu i mlje­vene lješnjake.


4Ispecite u pećnici

Smjesu ulijte u kalup dimenzija 38 x 28 cm obložen papirom za pečenje.


Pecite 15 do 20 minuta na 180°C.


5Pokapajte sokom od naranče

Ohlađeni biskvit prerežite okomito na dva dijela i pokapajte sokom od naranče.

Krema

1Pripremite smjesu s jogurtom

Pomiješajte jogurt sa šećerom u prahu, aromom vanilije i medom.


2Pripremite želatinu

Pripremiti želatinu prema uputama na pakiranju sa 4 žlice hladne vode


Zagrijte želatinu da se otopi.


3Pomiješajte jogurt i želatinu

Izmiksajte želatinu i smjesu od jogurta i meda kako se ne bi stvorile grudice.


4Izmiksajte vrhnje za šlag

Mekše izmiksajte vrhnje za šlag i ručno ga umiješajte u smjesu jogurta i želatine.

Slaganje

1Složite kolač

Polovicu biskvita premažite polovicom kreme. Poklopite drugim biksvitom i premažite ostatkom kreme.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.