Međimurska pretepena juha

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Međimurska pretepena juha by Međimurske nevine, Z.Vrzan Međimurske nevine, Z.Vrzan

Ovo je svakako jedno od jela koje je najprepoznatljivije u kuhinji međimurske regije. Tradicionalni međimurski specijalitet na kojem su odrasle generacije.

Sastojci

Broj porcija
4
50 gkosane masti
150 gmesa iz tiblice
1 lgoveđeg temeljca
3 gcrvene mljevene paprike
2lista lovora
1češanj češnjaka
200 mlkiselog vrhnja
50 ghajdinske kaše
5 gsuhih vrganja
1 žlicaglatkog brašna
sol
papar

Priprema

1Popržite kosanu mast

U dubljoj posudi zagrijte i kratko popržite kosanu mast.


2Namočite suhe vrganje

Suhe vrganje namočite u par žlica vruće vode, pa nakon pet minuta ocijedite.


3Popržite meso i dodajte temeljac

Na mast dodajte meso narezano na kockice, crvenu papriku, lovor i sjeckani češnjak. Kratko pržite pa zalijte temeljcem.


4Dodajte vrganje, hajdinski kašu i pustite da se kuha

Dodajte vrganje i opranu hajdinsku kašu. Pustite da zavrije i kuhajte oko 10 min.


5Dodajte vrhnje i brašno, pa pustite da zavrije

Maknite je sa vatre i umiješajte kiselo vrhnje u koje ste umutili brašno. Vratite na vatru pustite da zavrije i po potrebi začinite.


6Poslužite toplu

Za pravi ugođaj, poslužite je u zemljanoj posudi uz domaći kukuruzni kruh.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.