Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa miksajte žumanjke sa šećerom pa dodajte ulje, glatko brašno, kakao i prašak za pecivo.
Bjelanjke istucite u snijeg pa lagano gumenom lopaticom umiješajte u smjesu od žumanjaka.
Stavite u kalup za tortu obložen papirom za pečenje pa pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko pola sata.
Kad se biskvit ohladi, prerežite ga na pola. A dok se hladi napravite voćnu i kremu od vanilije.
Mlijeko, šećer i prašak za puding od vanilije promiješajte pjenjačom pa skuhajte na pari. Najbolje je da cijelo vrijeme od kad zakuha miješate da se ne stvore grudice.
Ostavite da se ohladi pa izmiksajte zajedno s omekšalim maslacem.
Šumsko voće, šećer i vodu stavite u lonac i kuhajte oko 5 minuta pa dodajte gustin koji ste pomiješali s drugom količinom vode - bitno je da ga pomiješate s vodom da se ne naprave grudice kad biste ga samo ubacili u šumsko voće.
Kuhajte par minuta da se zgusne i maknite s vatre pa umiješajte maslac. Ohladite.
Ovim redoslijedom ide slaganje: biskvit - voćna krema - krema od vanilije - biskvit - voćna krema - krema od vanilije. Ukrasite po želji.