Lidijina torta

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 50min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Lidijina torta by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić

Voćna torta po receptu Lidije Vulić-Ćurić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

6jaja
150 gšećera
150 mlulja
1 žlicakakaa
150 gglatkog brašna
1 vrećicapraška za pecivo

Krema od vanilije

650 mlmlijeka
2 vrećicepraška za puding od vanilije
100 gšećera
130 gmaslaca

Voćna krema

300 gsmrznutog šumskog voća
100 gšećera
35 mlvode
25 ggustina
50 mlvode
20 gmaslaca

Priprema

1 Ispecite biskvit

Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa miksajte žumanjke sa šećerom pa dodajte ulje, glatko brašno, kakao i prašak za pecivo.


Bjelanjke istucite u snijeg pa lagano gumenom lopaticom umiješajte u smjesu od žumanjaka.


Stavite u kalup za tortu obložen papirom za pečenje pa pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko pola sata.


Kad se biskvit ohladi, prerežite ga na pola. A dok se hladi napravite voćnu i kremu od vanilije.


2 Napravite kremu od vanilije

Mlijeko, šećer i prašak za puding od vanilije promiješajte pjenjačom pa skuhajte na pari. Najbolje je da cijelo vrijeme od kad zakuha miješate da se ne stvore grudice.


Ostavite da se ohladi pa izmiksajte zajedno s omekšalim maslacem.


3 Napravite voćnu kremu

Šumsko voće, šećer i vodu stavite u lonac i kuhajte oko 5 minuta pa dodajte gustin koji ste pomiješali s drugom količinom vode - bitno je da ga pomiješate s vodom da se ne naprave grudice kad biste ga samo ubacili u šumsko voće.


Kuhajte par minuta da se zgusne i maknite s vatre pa umiješajte maslac. Ohladite.


4 Složite tortu

Ovim redoslijedom ide slaganje: biskvit - voćna krema - krema od vanilije - biskvit - voćna krema - krema od vanilije. Ukrasite po želji.

Lidija Vulić Ćurić