Pomiješajte mljevene bademe, sjeckane bademe, brašno, prašak za pecivo i ulje. Bjelanjke miksajte dok ne dobijete snijeg, postupno im dodajući šećer. Snijeg lagano umiješajte u smjesu od badema.
Smjesu za biskvit ulijte u kalup koji ste namastili i pobrašnili i pecite oko 25 minuta na 150 stupnjeva.
Kesten pire miksajte zajedno s omekšalim maslacem, rumom i šećerom, a u posebnoj posudi miksajte slatko vrhnje dok ne dobijete šlag .
Šlag umiješajte u kremu od kesten pirea pa nadjev stavite na biskvit u kalupu te sve to zajedno stavite u hladnjak.
Dok se torta hladi, na laganoj vatri otopite maslac i u njemu čokoladu, a zatim tortu izvadite iz hladnjaka i iz kalupa te preko nje prelijte čokoladu. Neka se hladi na sobnoj temperaturi, a zatim ju ponovno stavite u hladnjak.