Torta s kestenima, bademima i čokoladom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Torta s kestenima, bademima i čokoladom by Shutterstock Shutterstock

Ne postoji bolji jesenski desert od ove ukusne torte koja se pravi od samo najboljih sastojaka - kestena, badema i čokolade.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

6bjelanjaka
6 žlicašećera
5 žlicamljevenih badema
2 žlicesjeckanih badema
2 žliceulja
2 žliceglatkog brašna
0,5 vrećicepraška za pecivo

Nadjev

750 gkesten pirea
100 gmaslaca
200 mlvrhnja za šlag
3 žliceruma

Preljev

150 gčokolade za kuhanje
100 gmaslaca

Priprema

1 Napravite biskvit

Pomiješajte mljevene bademe, sjeckane bademe, brašno, prašak za pecivo i ulje. Bjelanjke miksajte dok ne dobijete snijeg, postupno im dodajući šećer. Snijeg lagano umiješajte u smjesu od badema.


Smjesu za biskvit ulijte u kalup koji ste namastili i pobrašnili i pecite oko 25 minuta na 150 stupnjeva.


2 Napravite nadjev

Kesten pire miksajte zajedno s omekšalim maslacem, rumom i šećerom, a u posebnoj posudi miksajte slatko vrhnje dok ne dobijete šlag .


Šlag umiješajte u kremu od kesten pirea pa nadjev stavite na biskvit u kalupu te sve to zajedno stavite u hladnjak.


3 Napravite preljev od čokolade

Dok se torta hladi, na laganoj vatri otopite maslac i u njemu čokoladu, a zatim tortu izvadite iz hladnjaka i iz kalupa te preko nje prelijte čokoladu. Neka se hladi na sobnoj temperaturi, a zatim ju ponovno stavite u hladnjak.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.