Baileys tiramisu

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Baileys tiramisu by Shutterstock Shutterstock
Baileys tiramisu by Shutterstock Shutterstock

Odličan za druženja jer ga praktički morate napraviti dan prije da piškoti otpuste tako da ste zapravo mirni s dobrim asom u frižideru.

Sastojci

Broj porcija
6

Krema

4žumanjka
100 gšećera u prahu
500 gmascarponea
200 mlslatkog vrhnja
50 mlBaileysa

Dodatno

200 gpiškota
250 mlcrne kave
100 mlBaileysa za namakanje piškota
2 žlicekakaa u prahu

Priprema

Krema

1Žumanjke i šećer izmiksajte i kuhajte na pari

Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte i kuhajte na pari uz stalno miješanje pjenjačom desetak minuta ili dok se smjesa ne zgusne.


2Dodajte mascarpone

Ostavite kremu da se hladi, uz često miješanje da se ne stvore grudice. U ohlađenu kremu dodajte mascarpone i dobro izmiksajte u glatku kremu.


3Dodajte slatko vrhnje i liker

Slatko vrhnje izmiksajte i ručno umiješajte u smjesu žumanjaka, šećera u prahu i mascarponea, na kraju dodajte Baileys i promješajte.

Slaganje

4Skuhajte i ohladite kavu

Skuhajte kavu jaču ili slabiju, ovisno kako volite. Važno je da se malo prohladi prije nego što u nju umačete piškote kako se ne bi raspali odmah kod slaganja. U prohlađenu kavu dodajte Baileys.


5Složite tiramisu

Svaku piškotu kratko umočite u mješavinu kave i Baileys-a, složite cijeli donji red u posudu koju ćete koristiti kao kalup (40 x 40 centimetara).


Na to stavite prvu polovicu kreme, ponovite red s piškotima i na njih istresite ostatak kreme. Posipajte kakaom u prahu i stavite u hladnjak preko noći kako bi piškoti omekšali.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.