Mini cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Mini cheesecake by Shutterstock Shutterstock
Mini cheesecake by Shutterstock Shutterstock

Podlogu od graham krekera je iznimno jednostavno pripremiti, a nadjev je gladak i kremast, baš kakav treba biti. Vrijeme pečenja iznosi samo oko 25 minuta u pećnici i ne morate se petljati s vodenom kupelji.

Sastojci

Broj porcija
6

Podloga

120 gmljevenih keksa
40 gšećera
50 gotopljenog maslaca

Nadjev

450 gsvježeg sira (glatkog, bez grudica)
100 gkiselog vrhnja, sobne temperature
100 gšećera
1 žličicaarome vanilije
2jaja, sobne temperature

Priprema

1Pripremite podlogu

Zagrijte pećnicu na 165°C i umetnite papirnate košarice za muffine u kalupe za muffine.


U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte mljevene kekse i šećer. Dodajte otopljeni maslac i miješajte dok sve mrvice ne postanu vlažne. Ravnomjerno rasporedite smjesu po svim košaricama i čvrsto je utisnite u dno.


Pecite na 165°C 5 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.


Ostavite pećnicu upaljenu na 165°C.


2Pripremite nadjev

Izmiksajte svježi sir i kiselo vrhnje dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.


Dodajte šećer i aromu vanilije i miješajte dok se potpuno ne sjedine.


Umiješajte jaja, jedno po jedno, stalno miksajući na maloj brzini dok se sve ne sjedini.


Ravnomjerno rasporedite nadjev po svakoj podlozi od keksa, puneći svaku gotovo do vrha.


3Ispecite u pećnici

Pecite na 165°C 17-20 minuta ili dok se površina ne stvrdne.


4Ohladite

Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi u kalupu 1 sat, zatim pažljivo izvadite iz kalupa i ohladite u zatvorenoj posudi u hladnjaku 3-4 sata ili preko noći.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.