Lumbarajske krokande

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Lumbarajske krokande by Turistička zajednica Lumbarda Turistička zajednica Lumbarda

U Lumbardi na otoku Korčuli radi se tradicionalni kolač Lumbarajske krokande za koji imamo originalan recept koji nam je prezentirala najstarija stanovnica tog mjesta.

Sastojci

Broj porcija
4
4jaja
4 žlicešećera
4 žlicemlijeka
4 žliceulja
4 žlicebrašna
3 mlrakije od ruže
korica limuna i naranče
1prašak za pecivo
1 lulja za prženje

Priprema

1Napravite tijesto

Ručno pomiješajte jaja, šećer, rakiju i koricu limuna i naranče. Dodajte ulje i mlijeko te postepeno brašno. Tijesto ne smije biti pretvrdo niti premekano. Ostavite na hladnom da odstoji sat do dva.

2Razvaljajte

Tijesto razvaljajte do debljine tupe strane noža i izrežite na trakice.

3Vežite u mašnu

Trakice vežite u oblik mašne.

4Pržite

Mašne pržite u dubokom ulju do zlatne boje.

5Poslužite

Posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Blaga Dračavec
Blaga Dračavec