Čokoladu i maslac otopite na pari, u to dodajte 3 žumanjka. Bjelanjke, šećer i vanilin šećer miksajte u čvrst snijeg i dodati mješavini maslaca i čokolade. Pecite u nauljenom i pobrašnjenom limu za pečenje (po mogućnosti s odvojivim stranicama) na 160 stupnjeva oko 15 minuta te ohladite.
Želatinu pomiješajte s 4 žlice hladne vode i pustiti da nabubri.
Borovnice, šećer i vanilin šećer miksajte, u to dodati vrhnje i želatinu, te dobro promiješajte. Prelijte preko biskvita i ohladite barem 15 minuta prije sljedećeg sloja.
Želatinu pomiješajte sa 6 žlica hladne vode, pustiti da nabubri i ugrijte. Borovnice i šećer zakuhajte, usitnite i ohladite.
Sir, jogurt, šećer u prahu i vrhnje dobro smiksajte, te dodajte sok od limuna i želatinu (polako).
Podijelite smjesu na 2 dijela. U prvi stavite 5 žlica smjese borovnica, dobro izmiješajte, prelijte preko kolača i ostaviti 15 minuta u frizeru.
U treći stavite 1 žlicu smjese borovnica i ponovite postupak. Dobro ohladite kolač.