Ombre cheesecake s borovnicama

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
14min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 14min
KompliciranostTežina
Cijena
Ombre cheesecake s borovnicama

Osvježavajuć i kremast ljetni desert.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

150 gtamne čokolade (ili za kuhanje)
3jaja
60 gšećera
1vanilin šećer
60 gmaslaca

Sloj od borovnica

10 gmljevene želatine
250 gborovnica
4 žlicešećera
1vanilin šećer
200 mlvrhnja za šlag

Cheesecake sloj

250 gborovnica
2 žlicešećera
15 gmljevene želatine
6 žlicavode
400 gkrem sira
300 ggrčkog jogurta
200 gšećera u prahu
300 mlvrhnja za šlag
1limun - iscijeđen sok

Priprema

1 Napravite biskvit

Čokoladu i maslac otopite na pari, u to dodajte 3 žumanjka. Bjelanjke, šećer i vanilin šećer miksajte u čvrst snijeg i dodati mješavini maslaca i čokolade. Pecite u nauljenom i pobrašnjenom limu za pečenje (po mogućnosti s odvojivim stranicama) na 160 stupnjeva oko 15 minuta te ohladite.


2 Napravite tamni sloj

Želatinu pomiješajte s 4 žlice hladne vode i pustiti da nabubri.


Borovnice, šećer i vanilin šećer miksajte, u to dodati vrhnje i želatinu, te dobro promiješajte. Prelijte preko biskvita i ohladite barem 15 minuta prije sljedećeg sloja.


3 Napravite cheesecake sloj

Želatinu pomiješajte sa 6 žlica hladne vode, pustiti da nabubri i ugrijte. Borovnice i šećer zakuhajte, usitnite i ohladite.


Sir, jogurt, šećer u prahu i vrhnje dobro smiksajte, te dodajte sok od limuna i želatinu (polako).


Podijelite smjesu na 2 dijela. U prvi stavite 5 žlica smjese borovnica, dobro izmiješajte, prelijte preko kolača i ostaviti 15 minuta u frizeru.


U treći stavite 1 žlicu smjese borovnica i ponovite postupak. Dobro ohladite kolač.