Džem od peruanskih jagoda (Physalis)

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Džem od peruanskih jagoda (Physalis) by Shutterstock Shutterstock

Ovo voće ima specifičan slatkasto-kiselkasti okus, a kad se od njega napravi džem, postaje jedinstven i vrlo ukusan namaz.

Sastojci

Broj porcija
12
250 gperuanskih jagoda
250 gšećera
2 žlicevode
1 žličicalimunovog soka

Priprema

1Pripremite bobice

Izvadite bobice iz zaštitne ovojnice pa ih dobro isperite pod hladnom vodom.


2Kuhajte

Prepolovite svaku bobicu i prebacite ih u veliki lonac.


Dodajte šećer i vodu pa kuhajte na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje.


Džem bi se trebao lagano zgusnuti tijekom kuhanja. Ako imate kuhinjski termometar, ciljajte na temperaturu od 104 stupnja.


3Ohladite

Nakon kuhanja, uklonite lonac s vatre i pustite da se džem potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.


Ako vam se čini da je džem pregust nakon hlađenja, možete dodati malo kipuće vode kako biste prilagodili konzistenciju.


4Dodajte limunov sok

Umiješajte limunov sok. Osim što daje okus, pomaže i u konzerviranju džema.


5Pohranite

Preselite u steriliziranu staklenku i čuvajte u hladnjaku. Ovako pripremljen džem bi trebao trajati do 6 mjeseci.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.