Škotske palačinke kraljice Elizabete II.

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Škotske palačinke kraljice Elizabete II. by iStock iStock

Recept za škotske palačinke koje je kraljica Elizabeta II. pripremila predsjedniku Eisenhoweru 1959. godine.

Sastojci

Broj porcija
5
400 gbrašna
2 žličicesode bikarbone
1 žlicavinskog praška za pecivo
¼ žličicesoli
2veća jaja
50 gšećera
350 mlpunomasnog mlijeka
2 žlicerastopljenog maslaca

Priprema

1Pomiješajte suhe sastojke

Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, vinski prašak za pecivo i sol u velikoj zdjeli.


2Pomiješajte mokre sastojke

U zasebnoj zdjeli srednje veličine pjenasto izmiješajte jaja i šećer. Zatim umiješajte veći dio mlijeka.


3Napravite tijesto

Napravite udubinu u sredini brašna i ulijte smjesu od mlijeka i jaja. Miješajte dok ne postane glatko, dodavajući još mlijeka dok ne dobijete odgovarajuću konzistenciju - dovoljno rijetku da se razlije po tavi, ali ne toliko rijetku da curi. Umiješajte otopljeni maslac.


4Ispecite palačinke

Zagrijte tavu s debelim dnom ili tavu od lijevanog željeza na srednje nisku temperaturu. Tavu premažite s malo maslaca uz pomoć papirnatog ručnika.


Spuštajte velike žlice tijesta na tavu kako biste oblikovali palačinke.


Kada se počnu pojavljivati ​​mjehurići na površini (nakon 2 do 3 minute) lopaticom preokrenite palačinke. Pecite ih još minutu dok lagano ne porumene.


Izvadite na tanjur i pokrijte čistom kuhinjskom krpom da ostanu tople dok ih sve ne ispečete.


5Poslužite

Poslužite s maslacem, marmeladom ili javorovim sirupom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.