Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, vinski prašak za pecivo i sol u velikoj zdjeli.
U zasebnoj zdjeli srednje veličine pjenasto izmiješajte jaja i šećer. Zatim umiješajte veći dio mlijeka.
Napravite udubinu u sredini brašna i ulijte smjesu od mlijeka i jaja. Miješajte dok ne postane glatko, dodavajući još mlijeka dok ne dobijete odgovarajuću konzistenciju - dovoljno rijetku da se razlije po tavi, ali ne toliko rijetku da curi. Umiješajte otopljeni maslac.
Zagrijte tavu s debelim dnom ili tavu od lijevanog željeza na srednje nisku temperaturu. Tavu premažite s malo maslaca uz pomoć papirnatog ručnika.
Spuštajte velike žlice tijesta na tavu kako biste oblikovali palačinke.
Kada se počnu pojavljivati mjehurići na površini (nakon 2 do 3 minute) lopaticom preokrenite palačinke. Pecite ih još minutu dok lagano ne porumene.
Izvadite na tanjur i pokrijte čistom kuhinjskom krpom da ostanu tople dok ih sve ne ispečete.
Poslužite s maslacem, marmeladom ili javorovim sirupom.