Lisnato tijesto punjeno jabukama

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Lisnato tijesto punjeno jabukama
Lisnato tijesto punjeno jabukama
Ovo je jedan od onih recepata kada tražimo da bude nešto jednostavno, brzo i ukusno.

Sastojci

Broj porcija
16
6jabuka
3 žlicešećera
300 mlvode
1puding od vanilije
1vanilin šećer
2lisnata tijesta
1jaje
cimet
2 žlicesmeđeg šećera

Priprema

1Pripremite jabuke

Jabuke ogulite i izrežite na kockice.


Zatim ih u loncu pirjajte sa šećerom i vanilin šećerom.


2Dodajte puding

Puding od vanilije pomiješajte s vodom


Kada jabuke malo omekšaju, u lonac dodajte puding pa sve zajedno još malo kuhajte.


Nakon što je gotovo, dobivenu smjesu ohladite na sobnoj temperaturi.


3Nadjenite lisnato tijesto

Svaki list lisnatog tijesta izrežite na kocke približne veličine 5 cm.


Rubove svake kocke premažite jajem pa stavite nadjev na sredinu.


S donje strane premotajte tijesto (oko 1 cm) pa i taj rub premažite jajetom kako bi se bolje zaljepilo.


Zatim gornji dio tijesta malo zarežite i preklopite preko jabuka i donjeg dijela tijesta.


Krajeve spojite vilicom kako nadjev ne bi curio prilikom pečenja


4Ispecite u pećnici

Na kraju tijesto premažite razmućenim jajetom, pospite cimetom i smeđim šećerom.


Pecite na 200 stupnjeva oko 25 min.


5Poslužite

Poslužite posuto šećerom u prahu.