Jaje na oko

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Jaje na oko
Jedan fora recept, svakome simpatičan. Vizualno kao jaje na oko a okusom sladak i osvježavajuć.

Sastojci

Broj porcija
15

Biskvit

12 žlicašećera
12 žlicaulja
12 žlicaoštrog brašna
12 žlicamlijeka
5jaja
1 vrećicapraška za pecivo

Krema

500 mlmlijeka
2 vrećicepudinga od vanilije
6 žlicašećera
par kapi arome vanilije
540 gkiselog vrhnja

Ostalo

1kompot od breskve
2 vrećiceprozirnog preljeva za torte

Priprema

1Pripremite biskvit

U posudi izmiksajte jaja sa šećerom, mlijekom, uljem i praškom za pecivo.


Kada su sastojci dobro sjedinjeni, dodajte brašno.


Izlijte smjesu u posudu za pečenje i pecite 10 minuta na 200 stupnjeva.


2Pripremite kremu

Skuhajte puding u mlijeku prema uputama na vrećici.


Kada je puding gotov, dodajte kiselo vrhnje. Izmiksajte sastojke i ostavite da se ohlade.


3Složite kolač

Kada je biskvit gotov, prelijte ga sokom iz kompota od breskve.


Preko biskvita nanesite ohlađenu kremu, a zatim poslažite breskve iz kompota.


Na kraju, pripremite prozirne preljeve za tortu prema uputama na pakiranju. Nježno prelijte preljev preko breskvi, pokrivajući cijeli vrh kolača.


Ostavite da se preljev stisne prije serviranja.